Een individuele begeleider van Vergeet Mij Niet stelt zich voor

Zoals in een eerder blog genoemd, brengen we graag de individuele begeleider van Vergeet Mij Niet bij u onder de aandacht. Het woord is aan:

Mijn naam is Magda, ik zet mij met enthousiasme in voor Vergeet mij niet om mensen met dementie thuis te begeleiden.

Ik kom oorspronkelijk uit Polen en ben in 1998 naar Nederland gekomen. Natuurlijk was het begin van de acclimatisatie moeilijk, een ander land en natuurlijk een moeilijke taalbarrière. Maar de school die ik bezocht deed wonderen. Ik werkte in Polen als tandartsassistente, maar na mijn komst naar Nederland ben ik volledig ander werk gaan doen, wel in de zorg. Zo zijn er 19 jaar verstreken en werk ik nog steeds in de zorg als huishoudelijke hulp.

Sinds vorig jaar ben ik begonnen met werken als begeleider bij mensen met dementie die thuis wonen. Het werken bij Vergeet Mij Niet is een hele nieuwe ervaring die veel tijd en natuurlijk een leerperiode vraagt. Ik heb trainingen gevolgd om mij hierin te verdiepen.

Dit werk maakt mij nieuwsgierig, ik breng tijdens de begeleiding veel tijd met mensen met dementie door en praat veel met ze. Mensen met dementie praten vaak over het verleden, daar sluit ik op aan in het gesprek. Vaak weten ze precies wat er 20/30 jaar geleden is gebeurd, maar vergeten zij wat er een paar dagen geleden zich heeft afgepeeld.

Mensen met dementie vinden het soms fijn om naar muziek te luisteren of oude fotoalbums te bekijken. Het doet hen denken aan vele jaren terug. Het werken als begeleider geeft mij veel voldoening. Ik hou echt van mijn vak, ik voel mij goed als mijn cliënt een glimlach op zijn gezicht heeft en ik hem kan helpen.

Heeft u interesse in de individuele begeleiding van Vergeet Mij Niet en wilt u meer informatie?

Neem dan contact op met de casemanager dementie Mandy van de Wiel, tel.: 06-36062819.