Samen Verder leidt nieuwe fase in Dementiezorg met uitbreiding van activiteiten KBWO

Samen Verder, een vooraanstaande zorgverlener actief in Eindhoven, Helmond en de Peelgemeenten, kondigt de uitbreiding van haar diensten aan met de activiteiten van Stichting Kleinschalig Begeleid Wonen voor Ouderen (KBWO) in Helmond. Dit initiatief, dat ingaat op 1 januari 2024, stelt ‘Samen Verder’ in staat haar expertise in dementiezorg uit te breiden en te integreren binnen haar bestaande zorgaanbod aldus, Nora Barrachdi bestuurder van ‘Samen Verder’

De locatie voorziet in de zorg voor ouderen met psychogeriatrische problemen en beschikt over drie woonvoorzieningen met in totaal 24 eenheden voor mensen met een Wlz-indicatie.

In lijn met de overname en de nadruk op gemeenschapsverbondenheid, zal de naam KBWO wijzigen in ‘BrouwHuis’. Deze naamkeuze reflecteert niet alleen de locatie in de wijk Brouwhuis, maar symboliseert ook het concept van een ‘Huis’, waar de nadruk ligt op het creëren van een vertrouwde, huiselijke omgeving.

Dit nieuwe BrouwHuis wordt daarmee een warme, uitnodigende plek diepgeworteld in de lokale gemeenschap van Helmond, een plek waar bewoners zich omarmd voelen door de warmte van hun eigen wijk; een visie die volledig wordt onderschreven door Dimitry Klerx, directeur Samen Verder.

‘Samen Verder’ zet zich in voor het oppakken en afsluiten van de aandachtspunten aangegeven door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), hetgeen ook de wens van de IGJ reflecteert. Dimitry Klerx, benadrukt het belang van deze overname voor de kwaliteitsverbetering en continuïteit van zorg. De interim bestuurder, Pedro Nijsen, en de niet-uitvoerend bestuurders van KBWO ondersteunen deze ontwikkeling enthousiast. Ook de bewonersraad heeft inmiddels groen licht gegeven en tijdens een familiebijeenkomst zijn familie en mantelzorgers geïnformeerd. De KBWO-medewerkers zijn tijdens een ontmoetingsbijeenkomst in de Zonnesteen bijgepraat. Deze vergadering werd gekenmerkt door een grote opkomst en een hartelijke ontvangst. De medewerkers, duidelijk gedreven en met hart voor de zorg, toonden grote betrokkenheid en positiviteit over de komende ontwikkelingen zoals gepresenteerd.

Vanaf 1 januari 2024 zal er een overgang plaatsvinden van de huidige PGB-gefinancierde zorg naar Zorg in Natura (ZIN). Deze stap is cruciaal in de transformatie van de dienstverlening. Deze verandering leidt tot een gestroomlijndere en efficiëntere manier van werken, wat ten goede komt aan zowel de zorgverlening als het welzijn van de bewoners.

Samen Verder, met ruim 1.000 cliënten en 250 zorgprofessionals, focust op een holistische en respectvolle zorgbenadering. De organisatie streeft naar een omgeving waarin bewoners centraal staan, met nadruk op autonomie, persoonlijke behoeften en ethische zorgprincipes. ‘We kijken vol vertrouwen en optimisme uit naar de toekomst, samen met een team dat de kern vormt van onze zorg, waarbij hun enthousiasme en inzet onmisbaar zijn in deze nieuwe fase.

Nieuws

Kwaliteitsscore

Met trots kunnen we mededelen dat de teams van onze wijkverpleging over het jaar 2023 allen bovengemiddeld hebben gescoord bij Kwaliteitsonderzoek Triqs ‘Waardering cliënten‘. Wij zijn hier als…

Lees verder »