Alzheimer café september 2023

Wees welkom in het Alzheimer Café: een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met een vorm van dementie en hun naasten. Een fijne ontmoetingsplek voor tips en informatie over (omgaan met) dementie. Deze maand kun je terecht in de volgende Alzheimer Cafés.

5 september Alzheimercafé Peelland

Deze avond staat in het teken van wat dementie is. Welke signalen, niet-pluis gevoelens kunnen duiden op dementie? Wie voert de diagnose uit en hoe gaat het onderzoek ernaar in zijn werk? Met deze en alle vragen worden besproken door gesprekleider Jac Huijsmans. Hij gaat hierover in gesprek met Sonja Verstraeten (Maxima Medisch Centrum)

19.30 -20.00 uur in ’t Kwartier, Kerkstraat 10, Asten.

12 september Alzheimercafé Gemert/Bakel en Laarbeek
Op welke manier is het mogelijk, dat je met dementie zo lang mogelijk activiteiten kunt uitvoeren en in je eigen huis kunt blijven wonen? Ergotherapie kan hierbij helpen. Het richt zich op het verbeteren of zo lang mogelijk behouden van de dagelijkse activiteiten. We gaan hierover in gesprek met ergotherapeut Rosalie Schaap ergotherapeut

19.30 – 21.00 uur Cultuurhuis De Eendracht, St.Annastraat 60 in Gemert. Zaal gaat open om 19.00 uur.

21 september Alzheimercafé Helmond
Deze dag is het Wereld Alzheimerdag met als thema ‘Samen aan tafel’. Bij dementie is voeding een belangrijk onderwerp. Hoe kan voeding bij mensen met dementie bijdragen aan een goede kwaliteit van leven? Bestaat het alleen uit het nuttigen van gezonde voeding of komt er meer bij kijken? Deze avond praten we hierover met diëtiste Pauline Schiks.

19.30 – 21.00 uur Wijkhuis Westwijzer, Cortenbachstraat 70 in Helmond

Kijk voor meer informatie op https://www.alzheimer-nederland.nl/

Nieuws

Kwaliteitsscore

Met trots kunnen we mededelen dat de teams van onze wijkverpleging over het jaar 2023 allen bovengemiddeld hebben gescoord bij Kwaliteitsonderzoek Triqs ‘Waardering cliënten‘. Wij zijn hier als…

Lees verder »