Beweegtuin SamenThuis- Samen Verder in gebruik genomen

DEURNE – De beweegtuin voor bewoners van SamenThuis-Samen Verder in Deurne is vrijdagmiddag in gebruik genomen. In dit zorghuis wonen mensen met dementie en bewoners met somatische klachten. Zij worden door deze beweegtuin op een speelse wijze geactiveerd en gestimuleerd om te gaan bewegen. 

De beweegtuin is mede tot stand gekomen door Stichting Vrienden van Samen Verder (SVvSV). De stichting zet zich onbezoldigd in om donaties te verkrijgen voor de cliënten van Samen Verder. Geld dat niet voorhanden is via andere bronnen. Dit geld wordt ingezet voor bij de stichting ingediende projecten en activiteiten. Altijd met als doel de bewoners en cliënten iets extra’s te kunnen bieden.

Nadat de stichting in 2019 een beleef-TV voor deze bewoners hebben aangeschaft kunnen ze dit jaar toestellen voor een beweegtuin realiseren. De beleeftuin is geschonken door SVvSV. De middelen zijn verkregen via een subsidie van FNO, giften van Stichting Steun Welzijnszorg en diverse andere partijen. Daarnaast is er met veel enthousiasme geld verzameld door acties van medewerkers van SamenThuis en fysiotherapiepraktijk Retera.

Nieuws

Kwaliteitsscore

Met trots kunnen we mededelen dat de teams van onze wijkverpleging over het jaar 2023 allen bovengemiddeld hebben gescoord bij Kwaliteitsonderzoek Triqs ‘Waardering cliënten‘. Wij zijn hier als…

Lees verder »